Welkom bij LUNA, de overkoepelende vereniging van Nederlandstalige abortuscentra. Aan de hand van informatie over de abortuswetgeving, de verschillende abortusmethoden en ‘veelgestelde vragen’ kan je onze werking leren kennen.

Met de website beogen we daarenboven jou - de vrouw met twijfels omtrent haar zwangerschap - zo volledig en professioneel mogelijk te informeren en te begeleiden. Uiteraard kan je voor raad en informatie ook steeds terecht bij een van de aangesloten centra. LUNA tekent voor een deskundige begeleiding van elke cliënt, gaande van de eerste afspraak tot specifieke nazorg.

In de vorige paragraaf hebben we de omschrijving ‘vrouw met twijfels omtrent haar zwangerschap’ gebruikt. We zijn ons bewust van het feit dat een zwangerschap waarrond twijfel bestaat voor ieder individu een andere betekenis kan hebben. Voor de ene vrouw is een zwangerschap onmiddellijk ongewenst, voor een ander is ze al snel gewenst, soms is een zwangerschap eerst gewenst en later ongewenst of vice versa. Omwille van de veelheid van betekenissen die een zwangerschap kan hebben, zullen we op de abortus.be website afwisselend de termen ongepland, ongewenst, ongewild en onbedoeld gebruiken. 


NIEUWS

NU ONLINE: ZANZU.BE

Zanzu.be is een website van Sensoa in 13 talen over het lichaam, gezinsplanning, infecties, seksualiteit, relaties en seksuele rechten.

U kunt teksten laten voorlezen in uw eigen taal en woorden over seksuele gezondheid opzoeken in het woordenboek. De vele tekeningen maken alles nog duidelijker.