ongepland of ongewenst zwanger?

Dan komen er allerlei vragen op je af. Een besluit nemen over je zwangerschap kan heel moeilijk zijn. Voor veel vrouwen is de keuze vaak snel duidelijk, anderen twijfelen. Vrouwen kunnen veel verschillende redenen hebben om te kiezen voor een abortus of voor het behoud van een zwangerschap. Iedere situatie is anders en in elke situatie heb je zaken die een rol kunnen spelen bij het nemen van een besluit. Er zijn geen goede of foute keuzes.

De LUNA abortuscentra bieden hulpverlening op maat. We nemen de tijd voor een gesprek en ondersteunen je om de voor jou beste keuze te maken. De LUNA centra bieden psychosociale begeleiding en medische behandeling als je ongewenst zwanger bent. Onze centra zijn erkend door het RIZIV. De kosten voor de hulpverlening worden door het ziekenfonds gedragen. Zelf betaal je enkel remgeld.

Je hoeft niet eerst naar je huisarts of gynaecoloog te gaan vooraleer je een afspraak maakt in een LUNA centrum. Zodra je een positief resultaat ziet op je zwangerschapstest, kan je telefonisch een eerste afspraak maken.


NIEUWS


Volg @lunavzw op Facebook en Instagram


COVID-19

Onze dienstverlening blijft verzekerd. Voor het maken van een afspraak zijn de LUNA centra enkel telefonisch bereikbaar. Eerste consultaties kunnen momenteel ook telefonisch verlopen. 

Heb je een afspraak in een LUNA centrum, maar heb je koorts of voel je je ziek? Neem dan contact op met het centrum om de afspraak te verplaatsen.