29.09.2021

Interessant leesvoer

Hoe kan het dat iets wat zoveel vrouwen aanbelangt (1 op 5 in België!), zo’n blinde vlek is? Dat zoekt Eline Delrue uit in haar boek 'Onverwachting'.

Lees het verhaal van Kim (29) en 11 andere vrouwen en 3 mannen in het boek ‘Onverwachting’ van Eline Delrue. In haar boek probeert Eline meer grip – en begrip – te krijgen op een onderwerp dat nog altijd zo knaagt.

Om het in haar eigen woorden te zeggen: “Laat dit boek, in tijden waarin we de mond vol hebben van vaccins, een prikje zijn voor meer empathie. Een prikje tegen vooroordelen, tegen verzuring, en tegen het taboe. Vergeet even het zwart-witdenken aan de toog, op sociale media of in het parlement. De waarheid is: er is geen voor of tegen. Abortus beperkt zich niet tot één kamp. Abortus is van iedereen.”

Meer info en bestellen via https://borgerhoff-lamberigts.be/auteurs/eline-delrue 

“"Ik stond op het punt 24 te worden toen ik het ontdekte. Terwijl ik een test deed, zat mijn lief tv te kijken. Zelf werd het me daar, in de badkamer, zwart voor mijn ogen. Ik zag een tweede streep verschijnen. Shit. Dat was het enige wat ik kon denken."”

Kim, 29