Toen mijn zoontje een paar maanden oud was, raakte ik zwanger. Ongepland, maar we besloten om de zwangerschap wel verder te zetten.

Lina - 26

Ik ben mama van een zoontje van 1,5 jaar en een dochter van 3 maanden. Na mijn eerste bevalling wilde ik nooit meer een kind. Ik zie mijn zoontje doodgraag, maar mijn bevalling was een absolute nachtmerrie. Alles wat fout kon gaan, ging mis. Op een gegeven moment zei de gynaecoloog dat het een zaak van leven en dood was. Na 37 uur arbeid ben ik bevallen. Gelukkig is alles goed gekomen, maar die horrorbevalling zal ik nooit vergeten.

Toen mijn zoontje een paar maanden oud was, raakte ik – ondanks de pil – opnieuw zwanger. Ongepland, maar we besloten om de zwangerschap wel verder te zetten. Mijn kleine meid is nu 3 maanden oud en doet het goed.

Enkele weken geleden bleek ik opnieuw zwanger. We waren totaal in shock. Financieel, maar ook emotioneel is een derde kind voor ons op dit moment niet haalbaar. De beslissing om de zwangerschap te beëindigen was de moeilijkste ooit in mijn leven; maar het is voor ons wel de juiste keuze.

 

Na mijn eerste bevalling wilde ik nooit meer een kind. Alles wat fout kon gaan, ging mis.